Börja med gymnastik i tidig ålder

Det är viktigt att man får barnen att aktivera sig tidigt i olika gymnastik- och sportaktiviteter. Att röra sig är viktigt och ju tidigare man börjar och får in dessa rutiner desto bättre är det. När man är barn är det framförallt viktigt att man får ha roligt och inte känna pressen att måsta prestera. Den aktivitet man håller på med ska vara mycket lek och bus för att man ska vilja hålla på.

Hitta passande aktivitet

Det kan mycket väl vara så att man inte vill hålla på med någon idrott utan gärna ägnar sig åt något annat där det inte är sport inblandad på samma sätt. Gymnastik är något som passar alla och detta finns runt om i vårt avlånga land på olika orter. Flipkidz är en trevlig möjlighet för barn mellan 2 till 8 år. Fördelade på tre grupper så får barnen en rörelseglädje ledd av duktiga instruktörer. De finns på mer än 120 orter och du kan kolla på deras sajt om de finns i närheten där ni bor. Om de inte finns på orten ni bor så kan de finnas i närheten.

Utveckla intressen

Genom att börja med gymnastik i tidig ålder så kan de små liven själva efter ett tag utveckla egna intressen och välja vad de vill hålla på med för aktiviteter. En del kanske stannar kvar inom gymnastik andra kanske väljer andra inriktningar där de kan utvecklas och få den motion som de så väl behöver. Det viktiga är att man får hålla på med något som man tycker om och som man känner en glädje i. Att man utvecklas är något som kommer ju mer man håller på med sin aktivitet.