Att ge sig ut på jakt

För att ge sig ut på jakt i Sverige så måste du först inneha ett så kallat jaktlicens. Detta får du via en jägarexamen efter godkända prov. För att söka till att bli jägare måste du vara minst 18 år. Efter godkänd jägarexamen så ska du ansöka om licens hos polisen för dina jaktvapen innan du kan börja.

Inför jakten

Det är mycket att tänka på när du ska iväg inför jakten. Du behöver inte bara jaktutrustning men också jaktvapen. Jämför olika jakttillbehör. En snygg gevärsrem är aldrig fel. Klicka dig vidare här för att veta vilken jaktutrustning som är bäst. Du kan enkelt söka på webben efter bäst i test så kommer du definitivt få upp flertal förslag.

Vad får du jaga?

Det är regeringen som bestämmer vad du får jaga. I Sverige jagas i första hand älg, vildsvin och rådjur. Det som omfattas av småviltsjakten är hare, ripor och änder. Det är cirka ett 60-tal olika viltarter som får jagas i Sverige. Vad och när får jag jaga? Du får endast jaga på mark med jakträtt. Det är mycket regler kring jakt, vilket är viktigt för djurens skull men även för din egen säkerhet.