Konditionsträning vintertid

För många människor kan vintern vara en tid på året då träningsdosen överlag backar några steg. Kylan och mörkret gör en nämligen lätt lite passiv, något som också går hand i hand med de vanliga vinterdepressionerna. Av denna anledning så är det än viktigare att verkligen göra en plan för sin träning under vintern. Denna gång tänkte vi kolla på just olika former av konditionsträning som passar bra under vintern.

Hemma

Det finns en hel del möjligheter för konditionsträning i hemmet även fast man inte längre bara kan kasta på sig löparskorna och dra ut på en skön löparrunda. Kroppsövningar som aktiverar hela kroppen är fantastiska för att få upp flåset och här behöver man på sin höjd en bra underlag då det kan bli en del hoppande upp och ner. Ett hopprep är också någonting som fungerar fantastiskt bra för att konditionsträna inomhus, om det är så att man har nog högt i tak och någon öppen yta i hemmet. Tänk på att skaffa ett hopprep av lite bättre kvalitet då det gör träningen både roligare, enklare och mera effektiv. Det går även att skaffa sig utrustning så att man kan använda sin cykel året om, genom att koppla fast den till en trainer. Det är helt enkelt en maskin där man fäster bakhjulet på cykeln och som därigenom låter en cykla med sin vanliga cykel utan att röra sig varken framåt eller bakåt, precis som en träningscykel fast bättre!

Gym

För den som har svårt att motivera sig själv att träna hemma så finns det allt som oftast något gym som kan ta hand om en istället. På ett gym brukar det finnas allt ifrån olika motionspass som man kan medverka på till de vanliga löpbanden. Dessa kanske inte är alltför roliga att springa på, men om du blandar upp det med andra träningsmaskiner för konditionsträning så brukar det gå ganska bra att hålla motivationen uppe.

Uteaktiviteter

Man ska heller inte glömma bort att vinterhalvåret faktiskt bjuder på en hel del aktiviteter som faktiskt ger en riktigt bra träning ur ett konditionsperspektiv. Allt ifrån att springa upp och ner i pulkbacken till skidåkning och mycket annan. Är man någon som gillar aktiviteter av detta slag så är dessa helt klart likvärdiga med ett träningspass. Dessutom gör det dig gott att komma ut i friska luften. Lite kyla går oftast bra att tackla om man klär sig väl och själv får välja när det återigen är dags att bege sig in i värmen!