Ishockey är en prylsport

I Ishockey så är utrustningen av större vikt än i andra sporter. Anledningen till det beror på mängden utrustning som används. Givet att två ishockeyspelare är lika bra och den ena har äldre utrustning och den andra splitterny. Det kommer leda till att den med splitterny utrustning oftast vinner. Vidare beror detta på att utrustningen är lättare att röra sig i vilket ger spelaren en fördel.

Det handlar inte om vidskeplighet

Ishockeyspelare är kända för att vara vidskepliga. Det finns såklart olika nivåer i helvetet. Många professionella ishockeyspelare byter klubba flera gånger per match. Det är säkerligen inte nödvändigt för mindre professionella spelare att byta klubba flera gånger på match. Däremot är det viktigt att klubban är nytejpad.Många professionella spelare tejpar om klubban varje periodpaus. Därför så kan tejp vara något som du regelbundet får beställa. Köp detta här för att inte stå utan nästa gång du ska tejpa klubba. Det är däremot en billigare rutin som kan vara värd att börja efterleva för att ha alla marginaler på din sida.

Optimal balans mellan ekonomi och bra utrustning

Rekommenderat är att inte följa de professionella spelarnas rutiner. Då de inte själva behöver betala deras utrustning utan det är något klubben de spelar för gör. Det är därför viktigt att hitta en bra balans. Till exempel alltid ha två klubbor och byta ut dem när de går sönder eller en gång per säsong.