Efter träningen

Det är inte bara under träningspassen som vi har goda råd att ge. Vi tipsar inte bara om vad du ska träna och hur. Här ger vi dig de bästa och skönaste tipsen för vad du ska göra efter träningen!

Mat

Efter ett hårt träningspass behöver kroppen näring och kalorier för bästa återhämtning. Att äta en pizza som belöning kan kännas lockande, men tänk på näringsinnehållet när du väljer mat efter träningen. Du vill ladda upp med proteiner och har inte samma behov av långsamma kolhydrater som du behöver innan träningspasset. Dina energidepåer är tömda och din muskler har brutits ned. Det är dags att fylla på och bygga upp. Ibland räcker det med en banan eller skinkmacka. Har du tränat väldigt hårt eller under lång tid kan du behöva lite mer och kan satsa på en kycklingsallad med grovt bröd.

Mys

Du har unnat dig rätten att få mysa i ett skönt plagg och få slappna av. Efter en härlig dusch är det underbart att linda in sig i varm morgonrock och få sitta en stund, kanske med en kopp te eller lite kaffe. Njut av hur duktig du har varit och känn lugnet. Om du måste iväg till jobbet eller plocka upp barnen efter skolan får du börja med att lägga upp planerna för kvällen när du får tid för dig själv och kan koppla av på riktigt.

Massage

Träning kan gå hårt på kroppen, speciellt om du är i en fas där du försöker slå dina egna rekord och bli bättre och bättre. Mycket träningsvärk och ömmande muskler hör till men du kan få hjälp på vägen. En timmes massage kan göra under för en hårt arbetande kropp. Boka in en tid i förväg, då har du något att se framemot och kanske går det lättare att jobba lite hårdare under passet när du vet vilken belöning som väntar efteråt.