Synas som löpare i höst- och vintermörkret

Vi går mot mörkare tider, ställer snart tillbaka klockan en timme och plockar fram höstjackan. Sommaren och semestern är slut och en ny säsong träder in. För oss löpare innebär det fortsatt löpsäsong. Många av oss tar hösten som en period för att bygga oss starkare, men det finns även många andra anledningar att älska höstlöpningen. Tyvärr är det vanligt att fortsätta med samma utrustning som under sommaren, utan att tänka på att hösten kräver mer.

Faran att springa utan reflex

Det som oftast glöms bort när det gäller höst- eller vinterlöpning är mörkret. Från sommaren är vi vana att ta en runda när som helst på dygnet och ändå synas på vägarna. I höstmörkret blir detta en fara, både för dig själv och andra. Att bära något så enkelt som en reflex kan gör enorm skillnad.

Du kan klicka dig vidare på nätet för att hitta reflexvästar att köpa online. Det kan verka som en liten sak och du kanske ställer dig frågan om reflexer verkligen gör så stor skillnad. Sanningen är att reflexen kan göra att bilföraren ser dig från runt 100 meters håll tidigare än om du inte burit reflex.

Reflexen kan alltså göra skillnaden på liv eller död och vi vill att du ska löpa säkert, i många år framöver.